Wij zijn met ruim 600 collega’s dag en nacht bezig met mensen helpen. En dat al meer dan 10 jaar. Of we nu op de ambulance werken, op het hoofdkantoor of op de meldkamer: door heel regio Amsterdam en daarbuiten staan we voor elkaar én onze patiënten klaar.

Bekijk de video’s en lees de verhalen op deze pagina. En maak kennis met jouw toekomstige collega’s.

Ambulanceverpleegkundige én moeder Lisette

Lisette werkt bij Ambulance Amsterdam als ambulanceverpleegkundige. Ze vertelt over haar overstap van het ziekenhuis naar de ambulancedienst. En laat zien hoe een baan op de ambulance prima te combineren is met het moederschap.

Lees verhaal

Ambulanceverpleegkundige Linda

Als aan Linda gevraagd wordt wat ze voor werk doet, dan zegt ze met trots dat ze ambulanceverpleegkundige is. En binnenkort breidt ze dat werk uit met de nevenfunctie aandachtsfunctionaris KMHG. Linda legt uit wat dat is en vertelt waarom ze het zo naar haar zin heeft bij Ambulance Amsterdam.

Lees verhaal

Teammanager en ambulancechauffeur Jurian

Jurian is ambulancechauffeur op post Hoofddorp, maar ook teammanager van deze post. Hij vertelt hoe hij deze twee functies combineert.

Lees verhaal

Expert opgeschaalde zorg en evenementen Simon

Met een geschiedenis als ambulancechauffeur, ambulanceverpleegkundige én teammanager van een ambulancepost, is het ambulancewereldje Simon niet onbekend. Sinds 4 jaar is Simon Expert opgeschaalde zorg en evenementen. Simon legt uit wat deze functie inhoudt.

Lees verhaal
Simon Expert opgeschaalde zorg en evenementen
Jeroen Medisch Hulpverlener Ambulancezorg

Van ambulancechauffeur tot Medisch Hulpverlener

Tijdens de recessie in 2013 verloor Jeroen zijn baan als grafisch vormgever. Achteraf gezien was dat een geluk bij een ongeluk: hij werkt nu als Medisch Hulpverlener op post Hoofddorp. Jeroen vertelt hoe dit zo gelopen is.

Lees verhaal

Ambulancechauffeur in Amsterdam

Ambulancechauffeur Thijs werkt vanuit onze ambulancepost Overamstel. Een drukke post, waar ze veel ambulanceritten rijden in Amsterdam. Thijs vertelt waarom het zo leuk is om in onze hoofdstad op de ambulance te werken.

Lees verhaal
Thijs Ambulancechauffeur
Sandra Verpleegkundige LMCA

Verpleegkundige MCA Sandra

Sandra is verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg (MCA). Ze vertelt over haar taken, over de leuke én de minder leuke momenten van haar werk en laat zien hoe de ambulance er van binnen uit ziet.

Lees verhaal

Opleiding aan de Academie voor Ambulancezorg

Als je bent aangenomen bij een ambulancedienst als ambulanceverpleegkundige, start je met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige aan de Academie voor Ambulancezorg. Etiënne zit in het opleidingstraject en vertelt over zijn ervaringen.

Lees verhaal
Etiënne Ambulanceverpleegkundige i.o.
Tim Chauffeur LMCA

MCA chauffeur Tim

Als chauffeur op de middencomplexe ambulance (MCA) rijd je voornamelijk besteld vervoer. Daarnaast is dit ambulanceteam gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met onbegrepen gedrag. Tim is chauffeur op de MCA en hij vertelt over zijn werk.

Lees verhaal

Ambulanceverpleegkundige in opleiding Elsemieke

Elsemieke heeft na haar verpleegkunde-opleiding bijna 10 jaar in het ziekenhuis gewerkt op de SEH en IC. Ze besloot een paar maanden geleden de volgende stap te zetten: aan de slag als ambulanceverpleegkundige bij Ambulance Amsterdam.

Lees verhaal
Elsemieke Ambulanceverpleegkundige i.o.
Kim Verpleegkundig Centralist

Verpleegkundig centralist Kim

Kim is verpleegkundig centralist op de meldkamer ambulancezorg in Amsterdam. Als 112 wordt gebeld, zorgt zij voor de eerste hulp op afstand en beoordeelt ze of er ambulancezorg nodig is. Kim vertelt over haar uitdagende baan.

Lees verhaal