Gepubliceerd op: 10 november 2022

Jurian is ambulancechauffeur op post Hoofddorp, maar ook teammanager van deze ambulancepost. Hij vertelt hoe hij deze twee functies combineert.

“Ik werk al 17 jaar als ambulancechauffeur. Jarenlang heb ik dat gedaan in Amsterdam, eerst in Amsterdam Zuid en toen in West. Een jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar post Hoofddorp, waar ik aan de slag ging als senior ambulancechauffeur. Ik werkte daar nog maar net, toen de teammanager van post Hoofddorp wegging.

Toen kreeg ik de vraag of ík teammanager van post Hoofddorp wilde worden

Ik heb altijd al de ambitie gehad om ooit teammanager te worden van een ambulancepost, maar het rijden op de ambulance vond (en vind) ik nog veel te leuk. Toen bleek dat het ook mogelijk was om de functie als teammanager en het werk op de ambulance te combineren: de perfecte oplossing voor mij.

Ik solliciteerde, en werd aangenomen als teammanager op post Hoofddorp. Een functie die ik deel samen met collega Ilona. Ik werk nu 50% als teammanager en de andere 50% werk ik nog steeds als ambulancechauffeur.

Als teammanager ben je verantwoordelijk voor alle ambulancechauffeurs en -verpleegkundigen op de post

In ons geval zijn dat ongeveer 50 collega’s. Wij bewaken de zorgkwaliteit, zorgen er samen met de roosterplanner voor dat de roosters goed blijven draaien, we zijn er voor vragen vanuit de werkvloer en zorgen ervoor dat het reilen en zeilen op de post altijd doorgaat.

Voordat ze aan de slag ging als teammanager, was mijn collega Ilona verpleegkundige in het ziekenhuis. En ik heb natuurlijk de kennis en ervaring als ambulancechauffeur. Daarom hebben we de taken zo verdeeld dat Ilona zich vooral bezighoudt met de zorgkant, en de vragen op verpleegkundig niveau beantwoordt. En ik houd me vooral bezig met chauffeurs-gerelateerde taken. En de rest van de taken doen we samen in overleg.

Team Hoofddorp is een hecht en meedenkend team

Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben een goede drive. Heel fijn om leiding te mogen geven aan zo’n leuk team.

Bijzonder aan post Hoofddorp is dat we het gespecialiseerde ambulanceteam HART hebben. Dit staat voor Hazard Area Response Team. Collega’s die als neventaak lid zijn van het HART, worden ingezet als er slachtoffers zijn die chemisch of biologisch verontreinigd zijn. Het HART heeft de expertise om deze slachtoffers veilig te vervoeren en/of ontsmetten.

Het combineren van de functies ambulancechauffeur en teammanager op post Hoofddorp bevalt me goed

Ik merk ook dat ik er veel uithaal. Ik weet wat de werkvloer wil en kan dat makkelijk ventileren naar boven. Maar ook andersom: op de auto heb je geen idee van wat er allemaal afspeelt in het management. Daar leer ik nu heel veel van en daardoor snap ik beter waarom dingen op een bepaalde manier worden aangevlogen. En dat kan ik dan ook weer goed uitleggen aan mijn team.

Uiteindelijk ben ik sneller teammanager geworden dan verwacht

Maar ik ben blij dat het zo gelopen is, dit was een mooie overstap. Ik verwacht in de toekomst fulltime aan de slag te gaan als teammanager, maar nu nog even niet. Ik vind het gewoon nog te leuk om op de ambulance te rijden.”

Lijkt het jou ook gaaf om te werken bij Ambulance Amsterdam?

Bekijk onze vacatures

Meer verhalen van onze collega's