Gepubliceerd op: 3 juni 2024

Een aantal van onze collega’s is geportretteerd. In elk van deze fotoseries zie je niet alleen (een deel van) het vertrouwde ambulance-uniform, maar ook een persoonlijk element dat hen buiten het werk typeert. Want wie is nou de mens achter het uniform?

Deze keer: het verhaal van collega Linette.

“Na gewerkt te hebben als chauffeur bij een huisartsenpost en als doktersassistent bij een huisarts, werk ik sinds 4,5 jaar als chauffeur bij het middencomplexe ambulanceteam van Ambulance Amsterdam.

Ons team verzorgt  de geplande ambulancezorg in Amsterdam en omstreken.

Werken in Amsterdam

Ik woon in Zuid-Holland, maar heb er toch voor gekozen om te werken in Amsterdam. Bij Ambulance Amsterdam heeft de middencomplexe ambulancezorg namelijk een specialisatie: psychiatrie. Dat vind ik een leuke uitdaging!

Daarnaast is Amsterdam natuurlijk een hele drukke stad, waar veel gebeurt. En daardoor maak je veel bijzondere dingen mee.

De grote van de stad, de drukte, een andere mentaliteit: daar moest ik wel even aan wennen. Ondertussen ben ik van Amsterdam gaan houden. Maar het is ook altijd heerlijk om door de polder weer naar huis te rijden. Die rust, de landschappen. Dan ben ik weer thuis.

Op de boerderij

Thuis hebben we een boerderij. Met koeien, schapen en paarden. Toen mijn kinderen nog klein waren had ik een combibaan en werkte ik de helft van de tijd op de boerderij.

Nu doet mijn man dit fulltime. En als ik vrij ben en het druk is op de boerderij, dan spring ik bij. Daarnaast ben ik ook nog vrijwilliger bij de brandweer en doktersassistent.

Ik houd niet van stilzitten dus, ik ben een bezige bij.

Collega’s blijven logeren

Één keer in het jaar komen al mijn collega’s van de middencomplexe ambulance langs op de boerderij voor een barbecue. En omdat wij heel veel ruimte hebben, kunnen ze allemaal blijven slapen!

Iedereen neemt dan een tent of caravan mee om de nacht door te brengen op onze boerderij.

Dat vinden zij heel leuk: hier is het natuurlijk heel anders dan in Amsterdam. Maar ik vind het ook leuk om dit deel van mijn leven aan mijn collega’s te laten zien.”

Zie jij jezelf ook al lopen in een ambulance-uniform?

Bekijk onze vacatures

Meer verhalen van onze collega's