Gepubliceerd op: 24 juli 2023

Collega’s Kelly, Jonathan, Henrike, Ruud, Danny en Antissa vertellen over hun werk bij Ambulance Amsterdam.

Ambulanceverpleegkundige Kelly

Een grachtenpand, winkel of kinderdagverblijf: als ambulanceverpleegkundige werk je op de meest uiteenlopende plekken. En dat vindt Kelly, ambulanceverpleegkundige bij post Zaandam, zo mooi aan haar werk. In deze video vertelt ze hoe ze ambulanceverpleegkundige is geworden en wat haar werk precies inhoudt.

Ambulancechauffeur Jonathan

Werken als ambulancechauffeur in de Randstad vindt ambulancechauffeur Jonathan heel uitdagend: er is veel verkeer, veel toeristen, voetgangers, fietsers, smalle straatjes en wegonderbrekingen. Jonathan vertelt meer over zijn baan als ambulancechauffeur, waarin hij een team vormt samen met de ambulanceverpleegkundige.

Verpleegkundig centralist Henrike

Als verpleegkundig centralist op de meldkamer moet je de melders die 112 bellen heel goed bevragen over wat er precies aan de hand is, om zo het puzzeltje rond te krijgen. En dat is soms best lastig, omdat je geen beeld hebt bij de situatie. Henrike legt uit hoe je dat doet én welke eigenschappen belangrijk zijn om te bezitten als verpleegkundig centralist.

Teammanager Ruud

Mensen faciliteren zodat ze hun werk zo goed mogelijk kunnen doen: dat is kortgezegd het werk van teammanager Ruud. Hoe Ruud dit doet, legt hij uit in de video.

Verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg Danny

Als verpleegkundige op de middencomplexe ambulancezorg is de diversiteit aan ritten groot: vervoer tussen ziekenhuizen, presentaties aan huisartsen, ritten naar de spoedeisende hulp, rapid ondersteuningen en psychiatrische inzetten. Verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg Danny vertelt meer over het soort werk dat hij en de rest van het team doet, de goede sfeer in het team en de tijd en aandacht die ze kunnen geven aan hun patiënten.

Chauffeur middencomplexe ambulance Antissa

Als chauffeur middencomplexe ambulance rijd je in een grote auto, in een drukke stad met veel omgevingsverkeer. Dat maakt het af en toe lastig, maar wel heel uitdagend. Antissa vertelt meer over haar werk en welke competenties je nodig hebt om deze functie uit te oefenen.

Enthousiast geworden over werken bij Ambulance Amsterdam?

Bekijk onze vacatures

Meer verhalen van onze collega's