Wij zijn met ruim 600 collega’s dag en nacht bezig met mensen helpen. En dat al meer dan 10 jaar. Of we nu op de ambulance werken, op het hoofdkantoor of op de meldkamer: door heel regio Amsterdam en daarbuiten staan we voor elkaar én onze patiënten klaar.

Bekijk de video’s en lees de verhalen op deze pagina. En maak kennis met jouw toekomstige collega’s.

Jeroen Medisch Hulpverlener Ambulancezorg

Van ambulancechauffeur tot Medisch Hulpverlener

Tijdens de recessie in 2013 verloor Jeroen zijn baan als grafisch vormgever. Achteraf gezien was dat een geluk bij een ongeluk: hij werkt nu als Medisch Hulpverlener op post Hoofddorp. Jeroen vertelt hoe dit zo gelopen is.

Lees verhaal

Ambulancechauffeur in Amsterdam

5 september 2022 Ambulancechauffeur Thijs werkt vanuit onze ambulancepost Overamstel. Een drukke post, waar ze veel ambulanceritten rijden in Amsterdam. Thijs vertelt waarom het zo leuk is om in onze hoofdstad op de ambulance te werken.

Lees verhaal
Thijs Ambulancechauffeur
Sandra Verpleegkundige LMCA

Verpleegkundige LMCA Sandra

Sandra is verpleegkundige laag- en middencomplexe ambulancezorg (LMCA). Ze vertelt over haar taken, over de leuke én de minder leuke momenten van haar werk en laat zien hoe de ambulance er van binnen uit ziet.

Lees verhaal

Opleiding aan de Academie voor Ambulancezorg

6 mei 2022 Als je bent aangenomen bij een ambulancedienst als ambulanceverpleegkundige, start je met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige aan de Academie voor Ambulancezorg. Etiënne zit in het opleidingstraject en vertelt over zijn ervaringen.

Lees verhaal
Etiënne Ambulanceverpleegkundige i.o.
Tim Chauffeur LMCA

LMCA chauffeur Tim

Als chauffeur op de laag- en middencomplexe ambulancezorg (LMCA) rijd je voornamelijk besteld vervoer. Daarnaast is dit ambulanceteam gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met onbegrepen gedrag. Tim is chauffeur op de LMCA en hij vertelt over zijn werk.

Lees verhaal

Ambulanceverpleegkundige in opleiding Elsemieke

4 mei 2022 Elsemieke heeft na haar verpleegkunde-opleiding bijna 10 jaar in het ziekenhuis gewerkt op de SEH en IC. Ze besloot een paar maanden geleden de volgende stap te zetten: aan de slag als ambulanceverpleegkundige bij Ambulance Amsterdam.

Lees verhaal
Elsemieke Ambulanceverpleegkundige i.o.
Kim Verpleegkundig Centralist

Verpleegkundig centralist Kim

Kim is verpleegkundig centralist op de meldkamer ambulancezorg in Amsterdam. Als 112 wordt gebeld, zorgt zij voor de eerste hulp op afstand en beoordeelt ze of er ambulancezorg nodig is. Kim vertelt over haar uitdagende baan.

Lees verhaal