Wij zijn met ruim 600 collega’s dag en nacht bezig met mensen helpen. En dat al meer dan 10 jaar. Of we nu op de ambulance werken, op het hoofdkantoor of op de meldkamer: door heel regio Amsterdam en daarbuiten staan we voor elkaar én onze patiënten klaar.

Bekijk de video’s en lees de verhalen op deze pagina. En maak kennis met jouw toekomstige collega’s.

Sandra Verpleegkundige LMCA

Verpleegkundige LMCA

Sandra is verpleegkundige laag- en middencomplexe ambulancezorg (LMCA). Ze vertelt over haar taken, over de leuke én de minder leuke momenten van haar werk en laat zien hoe de ambulance er van binnen uit ziet.

Lees verhaal

Opleiding aan de Academie voor Ambulancezorg

Als je bent aangenomen bij een ambulancedienst als ambulanceverpleegkundige, start je met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige aan de Academie voor Ambulancezorg. Etiënne zit in het opleidingstraject en vertelt over zijn ervaringen.

Lees verhaal
Etiënne Ambulanceverpleegkundige i.o.
Tim Chauffeur LMCA

LMCA chauffeur

Als chauffeur op de laag- en middencomplexe ambulancezorg (LMCA) rijd je voornamelijk besteld vervoer. Daarnaast is dit ambulanceteam gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met onbegrepen gedrag. Tim is chauffeur op de LMCA en hij vertelt over zijn werk.

Lees verhaal

Ambulanceverpleegkundige in opleiding

Elsemieke heeft na haar verpleegkunde-opleiding bijna 10 jaar in het ziekenhuis gewerkt op de SEH en IC. Ze besloot een paar maanden geleden de volgende stap te zetten: aan de slag als ambulanceverpleegkundige bij Ambulance Amsterdam.

Lees verhaal
Elsemieke Ambulanceverpleegkundige i.o.
Kim Verpleegkundig Centralist

Verpleegkundig centralist

Kim is verpleegkundig centralist op de meldkamer ambulancezorg in Amsterdam. Als 112 wordt gebeld, zorgt zij voor de eerste hulp op afstand en beoordeelt ze of er ambulancezorg nodig is. Kim vertelt over haar uitdagende baan.

Lees verhaal