Standplaats

Amsterdam

Dienstverband

Parttime

Reageer voor

31-12-2024

Solliciteer
Solliciteer

Voor onze meldkamer in hartje Amsterdam zijn we op zoek naar een verpleegkundig centralist.

De baan

Als verpleegkundig centralist op de meldkamer ambulancezorg ben je verantwoordelijk voor de telefonische intake, indicatiestelling en verwerking van allerlei soorten meldingen. Dit zijn spoedmeldingen via 112, maar je spreekt ook met huisartsen en andere zorgprofessionals.

Wanneer de telefoon rinkelt, weet je niet wie er belt en hoe hoog de nood is. Je bent de allereerste die in actie komt én die de juiste zorg kan inzetten. Het is jouw taak om rustig en snel vragen te stellen om zo de benodigde informatie te verzamelen, de urgentie vast te stellen en te bepalen wie de zorg moet verlenen. Je stuurt daarnaast ambulances aan, plant niet-spoedeisende ambulanceritten en behoudt het overzicht.

Het werk op de meldkamer in Amsterdam is heel dynamisch. Het is een drukke regio met een hoog inwoneraantal, veel bezoekers, academische ziekenhuizen, industrie en grote evenementen. Dit zorgt ervoor dat het werk op onze meldkamer heel afwisselend is.

Jouw profiel

Als verpleegkundig centralist krijg je te maken met mensen die geconfronteerd worden met acute situaties, zoals een ongeluk. Daarom is het belangrijk dat je inlevingsvermogen hebt en stressbestendig bent. Elke situatie is anders, maar dankzij jouw ervaring als verpleegkundige in bijvoorbeeld het ziekenhuis of een verpleeghuis kun je je een goed beeld vormen van de situatie. Dat doe je door goed te luisteren, door te vragen, overzicht te houden en snel te handelen.

Je komt te werken in een betrokken team. We helpen mensen in nood, maar zorgen ook dat we naar elkaar omkijken. Wij zijn daarom op zoek naar iemand die zelfstandig kan werken maar ook de verbinding zoekt met collega’s. Daarnaast ben je bereid om wisselende diensten te werken (overdag, ’s avonds en ’s nachts)

Verder beschik je over:

  • BIG-registratie verpleegkundige
  • Ervaring in de acute zorg als IC- of CCU-verpleegkundige of ben je een gedreven verpleegkundige die in een ander werkveld ervaring heeft opgedaan
  • Bij voorkeur een goede beheersing van de Engelse taal

Je BIG-registratie blijft geldig als verpleegkundig centralist. 

We verwelkomen iedereen om zich bij ons team aan te sluiten en hun talenten te delen. We streven naar een organisatie die een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen. Iedereen is van harte welkom om te solliciteren

Dit bieden wij

Een opleidingstraject
In samenwerking met de Academie voor Ambulancezorg bieden wij een opleidingstraject aan om je op te leiden tot verpleegkundig centralist. De opleiding duurt ongeveer 7 maanden. Tijdens deze opleiding wissel je theorie af met praktijklessen in de simulatiemeldkamer. Je wordt het gehele opleidingstraject begeleid door een praktijkbegeleider met kennis en ervaring van het vak.

Uiteraard ben je ook welkom om te solliciteren wanneer je dit diploma al hebt.

Een goed salaris
Als verpleegkundig centralist verdien je maximaal € 5.084. Daarnaast ontvang je in deze functie een maandelijkse onregelmatigheidstoeslag, omdat je naast reguliere dagdiensten ook werkt in avond-, nacht- en weekenddiensten.

Een fijne werkplek
Als verpleegkundig centralist kom je te werken op de gemeenschappelijke meldkamer. De meldkamer zit in het hoofdbureau van de politie aan de Elandsgracht in hartje Amsterdam. Hier zijn de ambulancezorg, politie en brandweer samen binnen één gebouw ondergebracht.

Op de meldkamer werken ze met ruim 40 enthousiaste professionals aan de coördinatie van de ambulancezorgverlening in de regio Amsterdam-Amstelland. Het team bestaat uit verpleegkundig centralisten en uitgiftecentralisten (dispatchers) en wordt aangestuurd door twee enthousiaste teammanagers en een hoofd Meldkamer.

Verpleegkundig centralist Henrike vertelt over de baan:

SECUNDAIRE ARBEIDSVOORWAARDEN

Vakantiegeld en
Eindejaarsuitkering
Reiskosten
Sportvergoeding
Pensioen bij
Zorg & Welzijn
Korting op je
zorgverzekering
Personeels-
vereniging

Over ons

Ambulance Amsterdam is een van de grootste ambulancediensten in Nederland. Samen verzorgen we ongeveer 130.000 ambulanceritten per jaar. Wij zijn werkzaam in 3 regio’s: Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Onze meldkamer ambulancezorg neemt alle 112-meldingen en besteld vervoer aanvragen aan voor de regio Amsterdam-Amstelland. Er werken bij Ambulance Amsterdam ruim 600 medewerkers.

Sollicitatieprocedure

1

Collega is aan het werk op de laptop

Solliciteren

Klik op de sollicitatiebutton op deze pagina om te solliciteren op deze functie.

2

Collega is aan het bellen

Binnen 2 weken reactie van ons

Na ontvangst van jouw sollicitatie hoor je binnen 2 weken of we je uitnodigen voor het kennismakingsgesprek. Mocht je niet uitgenodigd worden, dan laten we je dat uiteraard ook weten.

3

Twee ambulanceprofessionals lachen met elkaar op de bank in de woonkamer van de ambulancepost

Kennismakingsgesprek

Maak kennis met de teammanager en een toekomstige collega. Tijdens dit gesprek proberen we een zo goed mogelijk beeld van elkaar te krijgen.

4

Ambulancechauffeur en ambulanceverpleegkundige zitten voorin de ambulance. De ambulancechauffeur is bezig met de tablet en de ambulanceverpleegkundige kijkt mee

Meerijdag(en)

Je gaat een dag/avond meelopen op de ambulance. Je krijgt dan een eerste kennismaking met de praktijk en informatie over de vereiste kerncompetenties.

5

Chauffeur rijdt in de ambulance.

Rijvaardigheidstest

Samen met de rij-instructeur maak je een rit met een ambulance en wordt gekeken hoe je rijvaardigheid is.

6

Kennismakingsgesprek tijdens een sollicitatie bij Ambulance Amsterdam

Arbeidsvoorwaarden gesprek

Indiensttreding vindt plaats onder de voorwaarden van de cao Ambulancezorg. Je vindt deze cao op www.ambulancezorg.nl.

7

Collega is aan het werk op de laptop

Aanvraag VOG

Voordat je bij ons aan de slag kan, vraag je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan en lever je die bij ons aan.

8

Ambulancechauffeur en ambulanceverpleegkundige lopen over een brug in amsterdam samen naar de patiënt. Ze hebben materialen zoals zuurstof en een AED bij zich.

Indiensttreding

Gefeliciteerd, je bent aangenomen bij Ambulance Amsterdam! Nu worden alle officiële zaken geregeld, zoals het ondertekenen van de (leer)arbeidsovereenkomst.

9

Ambulanceverpleegkundige aan het werk op tablet

Start opleiding

Voordat je zelfstandig aan de slag kan, start je met de opleiding aan de Academie voor Ambulancezorg. Deze opleiding duurt tussen de 7 en 9 maanden (als alle modules goed doorlopen worden).


Vragen?

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
Sandy Enting Boot
Telefoon: +31 623976719

Solliciteer
Sandy Enting Boot

Neem een kijkje in de dag van een collega

Van politieagent naar ambulancechauffeur

Afgelopen jaar maakte Shermaine de overstap van de politie naar de ambulancezorg: een droom die ze al had sinds ze klein was. Ze vertelt over deze overstap.

Ambulanceverpleeg- kundige in opleiding Elsemieke

Elsemieke heeft na haar verpleegkunde-opleiding bijna 10 jaar in het ziekenhuis gewerkt op de SEH en IC. Ze besloot een paar maanden geleden de volgende stap te zetten: aan de slag als ambulanceverpleegkundige bij Ambulance Amsterdam.

Verpleegkundig centralist Kim

Kim is verpleegkundig centralist op de meldkamer ambulancezorg in Amsterdam. Als 112 wordt gebeld, zorgt zij voor de eerste hulp op afstand en beoordeelt ze of er ambulancezorg nodig is. Kim vertelt over haar uitdagende baan.

MCA verpleegkundige Sandra

Sandra is verpleegkundige op de middencomplexe ambulance (MCA). Ze vertelt over haar taken, over de leuke én de minder leuke momenten van haar werk en laat zien hoe de ambulance er van binnen uit ziet.

Ambulanceverpleeg- kundige in opleiding Ettiëne

Als je bent aangenomen bij een ambulancedienst als ambulanceverpleegkundige, start je met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige aan de Academie voor Ambulancezorg. Etiënne zit in het opleidingstraject en vertelt over zijn ervaringen.

Expert opgeschaalde zorg en evenementen simon

Met een geschiedenis als ambulancechauffeur, ambulanceverpleegkundige én teammanager van een ambulancepost, is het ambulancewereldje Simon niet onbekend. Sinds 4 jaar is Simon Expert opgeschaalde zorg en evenementen. Simon vertelt wat deze functie inhoudt.

Ambulanceverpleegkundige Linda

Als aan Linda gevraagd wordt wat ze voor werk doet, dan zegt ze met trots dat ze ambulanceverpleegkundige is. En binnenkort breidt ze dat werk uit met de nevenfunctie aandachtsfunctionaris KMHG. Linda legt uit wat dat is en vertelt waarom ze het zo naar haar zin heeft bij Ambulance Amsterdam.

Teammanager en ambulancechauffeur Jurian

Jurian is ambulancechauffeur op post Hoofddorp, maar ook teammanager van deze post. Hij vertelt hoe hij deze twee functies combineert.

MCA chauffeur Tim

Als chauffeur op de en middencomplexe ambulance (MCA) rijd je voornamelijk besteld vervoer. Daarnaast is dit ambulanceteam gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met onbegrepen gedrag. Tim is chauffeur op de MCA en hij vertelt over zijn werk.

Medisch hulpverlener Jeroen

Tijdens de recessie in 2013 verloor Jeroen zijn baan als grafisch vormgever. Achteraf gezien was dat een geluk bij een ongeluk: hij werkt nu als Medisch Hulpverlener op post Hoofddorp. Jeroen vertelt hoe dit zo gelopen is.

Uitgiftecentralist Emiel

Na 13 jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben op de sterilisatie-afdeling, was het voor Emiel tijd voor iets anders. Hij zag de vacature voor uitgiftecentralist, solliciteerde en werkt ondertussen 1,5 jaar met veel plezier op de meldkamer ambulancezorg. Hij vertelt meer over deze baan op de meldkamer.