Gepubliceerd op: 5 mei 2022

Als chauffeur op de middencomplexe ambulance (MCA) rijd je voornamelijk besteld vervoer. Daarnaast is dit ambulanceteam gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met onbegrepen gedrag. Tim is chauffeur op de MCA en hij vertelt over zijn werk.

“Mijn naam is Tim, ik ben 26 jaar en ik ben sinds 2 jaar chauffeur bij de MCA bij Ambulance Amsterdam. Ik zit bij de vrijwillige brandweer waar ik via via in contact kwam met een ambulancechauffeur. Mijn interesse voor het ambulancevak was meteen gewekt. Ik ben toen een dienst meegegaan met de ambulance om te kijken of deze baan wat voor mij was. En dat bleek het zeker te zijn. Toen er een vacature vrijkwam bij Ambulance Amsterdam, heb ik gelijk gesolliciteerd. En gelukkig ben ik aangenomen! 

Ik vertel in onderstaande video’s wat er zo leuk is (en ook wat ik minder leuk vind) aan deze baan.”

“Rijden met de ambulance blijft een uitdaging in een drukke stad als Amsterdam. Er zijn veel toeristen en veel mensen die de weg niet weten. Dus je moet soms ogen in je achterhoofd hebben om te zorgen dat alles goed gaat.”

“Ik vind het leuk om bij Ambulance Amsterdam te werken, omdat je werkt in de drukke hoofdstad. Daarnaast zijn wij de enige ambulancedienst in Nederland waar de MCA gespecialiseerd is in psychiatrie. Die afwisseling maakt het werk leuk. En dan werk ik ook nog samen met een leuke club collega’s!

In de video’s hieronder vertel ik meer over hoe het is om te werken bij de MCA bij Ambulance Amsterdam.”

Lijkt het je ook leuk om te werken in team middencomplexe ambulancezorg?

Bekijk onze vacatures

Meer verhalen van onze collega's