Gepubliceerd op: 5 mei 2022
Als chauffeur op de middencomplexe ambulance (MCA) rijd je voornamelijk besteld vervoer. Daarnaast is dit ambulanceteam gespecialiseerd in het vervoeren van mensen met onbegrepen gedrag. Tim is chauffeur op de MCA en hij vertelt over zijn werk.
“Mijn naam is Tim, ik ben 26 jaar en ik ben sinds 2 jaar chauffeur bij de MCA bij Ambulance Amsterdam. Ik zit bij de vrijwillige brandweer waar ik via via in contact kwam met een ambulancechauffeur. Mijn interesse voor het ambulancevak was meteen gewekt. Ik ben toen een dienst meegegaan met de ambulance om te kijken of deze baan wat voor mij was. En dat bleek het zeker te zijn. Toen er een vacature vrijkwam bij Ambulance Amsterdam, heb ik gelijk gesolliciteerd. En gelukkig ben ik aangenomen!
Ik vertel in onderstaande video’s wat er zo leuk is (en ook wat ik minder leuk vind) aan deze baan.”
“Rijden met de ambulance blijft een uitdaging in een drukke stad als Amsterdam. Er zijn veel toeristen en veel mensen die de weg niet weten. Dus je moet soms ogen in je achterhoofd hebben om te zorgen dat alles goed gaat.”
“Ik vind het leuk om bij Ambulance Amsterdam te werken, omdat je werkt in de drukke hoofdstad. Daarnaast zijn wij de enige ambulancedienst in Nederland waar de MCA gespecialiseerd is in psychiatrie. Die afwisseling maakt het werk leuk. En dan werk ik ook nog samen met een leuke club collega’s!
In de video’s hieronder vertel ik meer over hoe het is om te werken bij de MCA bij Ambulance Amsterdam.”
Lijkt het je ook leuk om te werken in team middencomplexe ambulancezorg?
Bekijk onze vacaturesMeer verhalen van onze collega's

Ambulanceprofessional én vader van 5 kinderen
Een druk gezinsleven én een onregelmatige baan op de ambulance? Het is soms passen en meten, maar Maarten laat zien dat het - zelfs met vijf kinderen - prima te combineren is!

Van ziekenhuis naar meldkamer
Miranda liep vorig jaar rond op een carrièrebeurs, nieuwsgierig naar wat anders dan haar werk als verpleegkundige in het ziekenhuis. Op de beurs raakte ze in gesprek met een meldkamercentralist van de politie, die vertelde over het werk op de meldkamer. Dat gesprek zette haar aan het denken: misschien was dit wel de volgende stap voor haar. Uiteindelijk besloot ze na een meekijkdag te solliciteren voor een baan op de meldkamer. En dan niet bij de politie, maar bij ons.

Op de ambulance én de brandweerwagen
Wernald zit al 20 jaar bij de vrijwillige brandweer én hij werkt sinds 7,5 jaar bij Ambulance Amsterdam. In het begin was het wel even wennen om ook in een ambulance-uniform te lopen. Maar tegenwoordig switcht hij moeiteloos tussen de twee hulpverlenerstaken.

Ambulanceverpleegkundige én moeder Lisette
Lisette is net weer aan het werk na bijna negen maanden zwangerschapsverlof. Met een zoon van twee en een pasgeboren dochter is het soms even puzzelen thuis, maar ze laat zien dat het werk op de ambulance goed te combineren is met het moederschap.

Verpleegkundig centralist Kim
Als 112 wordt gebeld, zorgt Kim voor de eerste hulp op afstand en beoordeelt ze of er ambulancezorg nodig is. De meestgestelde vragen over deze uitdagende baan op de meldkamer ambulancezorg beantwoordt Kim in een video.