De politie heeft een vreemde blauwe vloeistof en andere rare spullen aangetroffen in een duidelijk onbewoonde woning. De agenten die de vondst deden, werden een beetje licht in het hoofd, dus ze hadden zich teruggetrokken.

Drugslab?
Nee, daar lijkt het absoluut niet op.

Explosieven?
Waarschijnlijk niet.

Maar wat dan?

Na overleg tussen politie en brandweer wordt besloten een speciale gevaarlijke stoffen eenheid van het Ministerie van Defensie in te zetten

Dan moet er dus ook een Officier van Dienst Geneeskundig (OvD-G) bij komen. En zo gaat mijn pieper af, want ik ben ook OvD-G en heb dienst. Ik krijg een ambulance toegewezen en samen met brandweer en politie stemmen we af hoe we het gaan aanpakken.

Het wordt een hele heisa in de straat, want de eenheid van Defensie bestaat uit een stoet grijze voertuigen, die met zwaailicht en sirene komen aangedenderd. Enkele brandweerlieden bouwen een ontsmettingsstraat op, om de twee man die naar binnen gaan weer helemaal schoon te kunnen maken.

Het lijken wel maanmannen als ze na een uur aankleden in speciale beschermende pakken aanstalten maken om het pand te betreden. Binnen zijn ze ook een uur bezig en eer ze weer helemaal schoon zijn, is weer een uur voorbij.

Wat blijkt: de vloeistof en andere spullen zijn vermoedelijk materialen voor een schoonheidssalon.

Maar ja, dan zeggen we toch maar: ‘better safe, than sorry’.

Thijs Gras vertelt over zijn ervaringen bij Ambulance Amsterdam

Thijs werkt al ruim 27 jaar als ambulanceverpleegkundige. En sinds de start van Ambulance Amsterdam in 2012 doet hij dat bij ons. Thijs vertelt in zijn blogs elke week over wat hij de afgelopen 10 jaar allemaal meegemaakt heeft op de ambulance.

Meer blogs