We zijn uitgebreid opgeleid en hebben veel ervaring. Maar natuurlijk moeten wij de ontwikkelingen in ons vak bijhouden. Daarom hebben wij een paar dagen per jaar bijscholing. Op de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk of bij onze eigen afdeling Opleiding.

Ik zal het maar eerlijk zeggen: ik zie er altijd een klein beetje tegenop

Van het echte werk leer je meer, denk ik dan. Maar ik moet ook toegeven: als ik er eenmaal ben en met collega’s aan de slag ga, valt het altijd mee. En aan het einde van een opleidingsdag ben ik altijd blij. Niet alleen omdat de dag voorbij is, maar omdat ik toch weer wat geleerd heb.

Een groot voordeel van lessituaties is natuurlijk dat je fouten mag maken en dat die dan geen gevolgen hebben.

Regelmatig worden LOTUS-slachtoffers ingehuurd om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen

Dat zijn mensen die gespecialiseerd zijn in het uitbeelden van slachtoffers. Zij hebben prachtige schmink en hele enge (nep)wonden. Verder hebben ze zich uitgebreid verdiept in de verschijnselen van allerlei ziektebeelden, zoals een hartinfarct, een allergische reactie of een epileptische aanval.

Leuk om zo ‘van een kenner’ eens te horen hoe je het doet.

Thijs Gras vertelt over zijn ervaringen bij Ambulance Amsterdam

Thijs werkt al ruim 27 jaar als ambulanceverpleegkundige. En sinds de start van Ambulance Amsterdam in 2012 doet hij dat bij ons. Thijs vertelt in zijn blogs elke week over wat hij de afgelopen 10 jaar allemaal meegemaakt heeft op de ambulance.

Meer blogs