Iemand is aan het hyperventileren en mensen hebben gebeld dat het niet goed met die dame gaat. Ter plaatse hangt een vrouw om de nek van een man. Hij is blij als we haar de ambulance in leiden. Zij niet, maar eerst moeten we uitzoeken wat hier nu speelt.

In de auto komen de tranen en horen we het hele verhaal: zij kent hem via internet  en heeft alle contacten met familie en vrienden verbroken en haar baan en huis opgezegd om bij hem in te trekken. Dit was hun eerste avond uit en ze hadden ruzie gekregen. Hij wilde niet verder en zo was zij in de stress geschoten.

Buiten is de jongen met moeite te vinden

Hij is klaar met haar; ze mag haar spullen ophalen en dat is het. En weg is hij om zijn tram te halen. Daar zitten we dan met een gedumpte dame die niets bij zich heeft. We gaan maar naar zijn huis, dan kan ze tenminste haar spullen halen.

Haar spullen heeft hij buiten al klaar gezet, maar ze moet nog even naar het toilet. Vooruit dan maar. Daarop pakt ze een mes en sluit zich op op de wc.

Wij moeten nu de politie inroepen.

Gelukkig doet ze voor mij de deur open en kan ik het mes pakken. Ik snapte wel dat ze radeloos was.

Achteraf zal ze er vast geen spijt van hebben dat ze niet met dit heerschap in het schuitje is gestapt.

Thijs Gras vertelt over zijn ervaringen bij Ambulance Amsterdam

Thijs werkt al ruim 27 jaar als ambulanceverpleegkundige. En sinds de start van Ambulance Amsterdam in 2012 doet hij dat bij ons. Thijs vertelt in zijn blogs elke week over wat hij de afgelopen 10 jaar allemaal meegemaakt heeft op de ambulance.

Meer blogs