Eigenlijk hoef ik vanwege mijn leeftijd geen nachtdiensten meer te doen, maar uilen zijn mijn lievelingsdieren, dus waarschijnlijk hou ik daarom van het nachtleven.

Ik heb nooit echt moeite gehad met nachtdiensten

Mijn geheim is dat ik overdag goed kan slapen en, wat ik zelf erg fijn vind, er gaat dan geen wekker die mij op een ongelegen moment wakker maakt. Ik slaap gerust zeven, acht, zelfs negen uurtjes, zonder onderbreking.

Eerder begonnen onze nachtdiensten vrij laat (elf uur, half twaalf en middernacht) en dan sliep ik nog weleens twee uurtjes voordat de dienst begon. Maar sinds de nachten om tien uur of half elf beginnen, doe ik dat niet meer. Dan ga ik de avond ervoor laat naar bed, slaap ik lekker uit en wordt het dus een nachtje doorhalen.

Dat gaat me goed af.

In de nacht blijf ik altijd wakker: voor mij geen hazenslaapjes of powernaps

Ik heb genoeg te doen, zoals artikelen schrijven of dingen uitzoeken op de computer. Dat doe ik altijd met een lekker klassiek muziekje erbij.

Bij het terugschakelen naar het ‘normale ritme’ zet ik wel een wekker na een uurtje of vijf slaap. Dan ontbijt ik en aan het eind van de middag neem ik mijn terugschakelbiertje: een lekker tripeltje om mijn lichaam weer even op ‘eind van de middag’ te zetten.

Meestal lukt het dan op een vrij normale tijd te slapen en ben ik weer in het andere, ‘normale’ ritme.

Thijs Gras vertelt over zijn ervaringen bij Ambulance Amsterdam

Thijs werkt al ruim 27 jaar als ambulanceverpleegkundige. En sinds de start van Ambulance Amsterdam in 2012 doet hij dat bij ons. Thijs vertelt in zijn blogs elke week over wat hij de afgelopen 10 jaar allemaal meegemaakt heeft op de ambulance.

Meer blogs