We moeten als tweede ambulance naar een melding. We krijgen van de meldkamer te horen dat er iemand onwel is, die mogelijk gereanimeerd moet worden. De brandweer is ook opgeroepen om de deur te openen. Want iemand is mogelijk niet meer in staat zelf te openen.
Ter plaatse gekomen heeft de brandweer net de deur opengebroken omdat op aanbellen niet gereageerd werd
De hulpverleners stormen het huis binnen op zoek naar het slachtoffer. Het duurt niet lang of er komt een naakte man met een handdoek om zijn middel uit de douche gerend.
Hij kijkt niet blij. “Wat komen jullie doen?”, vroeg hij. “We kregen door dat u niet lekker zou zijn en misschien wel een hartaanval zou hebben”, antwoordden mijn collega’s. De man werd boos en toen hij zag dat zijn deur vernield was, werd hij nog bozer. “Wat is dat allemaal, wegwezen jullie, wie heeft jullie hierheen laten komen?”
Wat bleek: de man had eerder die ochtend zijn vriend aan de telefoon gehad die in het buitenland verbleef
De man had tegen zijn vriend gezegd dat hij zich niet lekker voelde en toen was de verbinding verbroken omdat de batterij van de telefoon leeg was. De man besloot later terug te bellen en was gaan douchen.
De vriend in het buitenland was echter ongerust geworden. Hij had meerdere keren geprobeerd de man te bellen en had uiteindelijk ten einde raad 112 gebeld.
Of de deur van deze relatie nog wijd open staat weten we niet, als het kon had de man de deur dichtgegooid…
Thijs Gras vertelt over zijn ervaringen bij Ambulance Amsterdam
Thijs werkt al ruim 27 jaar als ambulanceverpleegkundige. En sinds de start van Ambulance Amsterdam in 2012 doet hij dat bij ons. Thijs vertelt in zijn blogs elke week over wat hij de afgelopen 10 jaar allemaal meegemaakt heeft op de ambulance.