Wat doen veel buitenlanders die naar Amsterdam komen? Ja natuurlijk, altijd de klassieke dingen: naar het Red Light District, zuipen en een jointje of wat anders nemen. En dat kan gruwelijk mislopen.

Ik moest een keer naar een jonge Brit die uit het raam van een hotel was gedoken omdat hij dacht dat hij kon vliegen. Hij was hier voor zijn vrijgezellenfeest. Rond 11:00 uur zijn ze op Schiphol aangekomen, gelijk flink drinken (en vergeet niet, onze biertjes zijn 5% alcohol, die van de Engelsen 2,5%), om 16:00 uur een joint, om 17:00 uur paddo’s en om 19:30 uur lag hij op de straatstenen met zeer ernstig hersenletsel.

Ik denk dat het huwelijk even uitgesteld moest worden…

Dat het gelukkig ook anders kan, bewezen twee Belgische dames uit het Franssprekende deel van onze Zuiderburen

Een 53-jarige moeder en haar 21-jarige dochter waren op een moeder-dochter-weekend naar Amsterdam getogen. “Mam, zullen we een jointje proberen?” Ja, moeders was er wel voor in. Maar het duurde niet lang of ze voelde zich verschrikkelijk. Ze dacht dat ze doodging.

Een te hulp geroepen agent liet ons komen. Gelukkig spreek ik aardig Frans, dat hielp al om haar gerust te stelen. Maar plots drong de joint ook bij dochter door: die kreeg een enorme lachkick. Moeder lachte al snel mee. En zo hebben we de dames gillend van het lachen in de ambulance meegenomen en bij hun hotel afgezet.

Dat weekendje Amsterdam zullen ze niet snel vergeten!

Thijs Gras vertelt over zijn ervaringen bij Ambulance Amsterdam

Thijs werkt al ruim 27 jaar als ambulanceverpleegkundige. En sinds de start van Ambulance Amsterdam in 2012 doet hij dat bij ons. Thijs vertelt in zijn blogs elke week over wat hij de afgelopen 10 jaar allemaal meegemaakt heeft op de ambulance.

Meer blogs