“Vrouw onwel na roken van een joint.” Ja hoor, daar is er weer een. Onze collega’s van de meldkamer weten al een hoop van die meldingen weg te filteren en mensen advies te geven, maar soms is de paniek te groot of de situatie onduidelijk.

Ter plaatse gekomen zien we een ongeveer 45-jarige Française met haar hoofd in haar handen op een bankje op het Museumplein zitten. We worden opgevangen door een man die Engels met een vrij zwaar Frans accent spreekt. Zelf spreek ik goed Frans, dus ik schakel liever over naar Frans. Hij legt uit dat ze een vriendin is die hier op bezoek is en dat ze net een jointje heeft gerookt. Hij kent het wel, wat ze nu voelt is gewoon de joint is hij zal haar meenemen naar zijn huis, want hij woont in Amsterdam.

Maar goed, we komen voor de dame, dus ik ga ook even naar haar toe

 “Ach madame, dit zijn de effecten van de joint, het gaat wel weer over.” Ze kijkt me aan en wordt wat kribbig. “Heb je die meneer wel verteld wat er echt gebeurd is?” vraagt ze aan de Franse vriend. Die wuift dat een beetje weg. “Wat dan?” vraag ik in het Frans.

En dan komt het hele verhaal.

“Ja, ik heb een joint gerookt. Daar kreeg ik een lachkick van en toen hebben mijn vrienden dat gefilmd en op internet in een app-groep gezet. Maar officieel ben ik met ziekteverlof en ik mag helemaal niet op vakantie! Als collega’s, die ook in die appgroep zitten, dit zien … Daarom was ik in de stress geschoten.”

Tja, dat begrepen wij wel.

Wel een manier om snel te ontnuchteren…

Thijs Gras vertelt over zijn ervaringen bij Ambulance Amsterdam

Thijs werkt al ruim 27 jaar als ambulanceverpleegkundige. En sinds de start van Ambulance Amsterdam in 2012 doet hij dat bij ons. Thijs vertelt in zijn blogs elke week over wat hij de afgelopen 10 jaar allemaal meegemaakt heeft op de ambulance.

Meer blogs