We moeten naar een politiebureau voor een vrouw met hartklachten.
Eenmaal aangekomen is het een chaotische puinhoop. Een vrouw in Arabische kledij ligt kermend op de grond, ze is duidelijk in paniek. Ze spreekt geen Nederlands en blijkt uit Egypte te komen. Gelukkig is er een nichtje van haar om te tolken.
Dit soort situaties zijn altijd lastig, want er spelen allerlei culturele zaken een meestal verstorende rol. Geslacht en culturele achtergrond moet je dan zeker in je aanpak meenemen!
Maar goed, eerst maar eens kijken wat er allemaal speelt. De vrouw nemen we mee in de ambulance.
De vrouw aansluiten op onze hartapparatuur is met al haar kledij wel een uitdaging
Maar we kunnen de plakkers ook op handen en enkels plakken om het ritme in beeld te krijgen. Verder proberen we erachter te komen wat er nu precies aan de hand is.
Wat blijkt?
Haar zoon is zojuist door de politie opgepakt. In Nederland kijken we daar heel anders tegenaan, onze politie gedraagt zich over het algemeen keurig en de cellen zijn netjes. Maar de vrouw kwam uit een land waar je, als je door de politie wordt opgepakt, bijna je doodvonnis tekent. Vandaar haar paniek en emotie.
We kregen haar niet rustig en om haar dan in elk geval maar uit die situatie te halen, hebben we haar naar het ziekenhuis gebracht.
Al was bij deze hartklachten een cardioloog niet echt nodig.
Thijs Gras vertelt over zijn ervaringen bij Ambulance Amsterdam
Thijs werkt al ruim 27 jaar als ambulanceverpleegkundige. En sinds de start van Ambulance Amsterdam in 2012 doet hij dat bij ons. Thijs vertelt in zijn blogs elke week over wat hij de afgelopen 10 jaar allemaal meegemaakt heeft op de ambulance.