Ons middencomplexe ambulanceteam verhuist volgend jaar van de Karperweg naar het terrein van Amsterdam UMC, locatie AMC. De bouw van de nieuwe post begint aankomende september.

Architectenbureau Wiegerinck won met hun ontwerp de opdracht in 2020. Aannemer Kwakkenbos, die ervaring heeft met het bouwen van ambulanceposten, gaat de bouw realiseren. Na oplevering huurt Ambulance Amsterdam de ambulancepost van Amsterdam UMC.

Emile Spek, directeur Huisvesting en Techniek Amsterdam UMC: ”Goed over de stad gespreide voorzieningen voor het ambulancenetwerk zijn cruciaal. Met dit gebouw in Zuidoost wordt die goede dekking geborgd. Het gebouw zal bij oplevering daarbij ook een passend visitekaartje aan de westkant van de locatie AMC van Amsterdam UMC zijn.”

Een nieuw gebouw

De nieuwe post komt aan de zuidwestkant van locatie AMC. Tussen de energiecentrale en de ambulancepost komt een servicestrook voor onderhoud aan de energiecentrale en bevoorrading van de ambulancepost.

Op de begane grond is plek voor 20 ambulances en een wasplaats. Daarnaast zijn er op de begane grond facilitaire ruimtes, een fietsenstalling en natuurlijk de trappen naar de bovenverdieping.

Er is straks volop ruimte om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en bij te komen. De nieuwe post heeft niet alleen een gezamenlijke woonkamer en keuken, maar ook aparte zitjes als ze de behoefte hebben om even alleen te zijn. Ook is er een buitenruimte met uitzicht op het groen van de bomen.

Het gebouw is zo gemaakt dat de lamel aan de voorkant opwarming tegengaat in de zomer, bomen langs de Meibergdreef zorgen straks voor natuurlijke zonwering en het dak krijgt zonnepanelen.

Frans Sier, directeur Ambulance Amsterdam: “Onze medewerkers krijgen straks een moderne, ruime ambulancepost voorzien van alle comfort op een goede, toegankelijke locatie. Dit is een enorme stap voorwaarts.”

Meer nieuws