Ambulance Amsterdam is een van de grootste ambulancediensten in Nederland. We verzorgen ongeveer 130.000 ambulanceritten per jaar. Wij zijn werkzaam in 3 regio’s: Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Onze meldkamer ambulancezorg neemt alle 112-meldingen en besteld vervoer aanvragen aan voor de regio Amsterdam-Amstelland. Er werken bij Ambulance Amsterdam ruim 600 medewerkers.
Soorten zorg
Onze zorgverlening is afgestemd op de kenmerken van de hoofdstad en de nabije omgeving. Het is een drukke regio met een hoog inwoneraantal, veel bezoekers, ziekenhuizen, industrie en evenementen.
Advanced Life Support (ALS)
Hoogcomplexe (spoedeisende) ambulancezorg voor alle 112-meldingen.
Middencomplexe ambulancezorg
Besteld vervoer waarbij een patiënt op medische indicatie, op een gepland tijdstip, vervoerd wordt. De collega’s van de middencomplexe ambulancezorg zijn extra gespecialiseerd in het vervoer van mensen met verward gedrag.
IC-vervoer
Speciaal vervoer en begeleiding van IC-patiënten naar ziekenhuizen. Ook leveren we de ambulanceverpleegkundigen die deel uitmaken van het mobiel medisch team (MMT)
Rapid Responder
Een Rapid Responder is een ambulanceverpleegkundige die solo en zo nodig met spoed, naar een patiënt kan voor een mobiele zorg consult. Een Rapid Responder vervoert geen patiënten.
HART
Het Hazard Area Response Team (HART) wordt ingezet als er slachtoffers zijn die chemisch of biologisch verontreinigd zijn. Het HART heeft de expertise om deze slachtoffers veilig te vervoeren en/of te ontsmetten.
SORT
Het Special Operations Response Team (SORT) wordt ingezet bij evenementen en grootschalige geweldsincidenten.
Missie en Visie
Het is onze missie om elke patiënt hoogwaardige ambulancezorg te leveren.
Visie
- Wij leveren op de patiënt afgestemde zorg
- Wij zetten professionele en gepassioneerde medewerkers in die samenwerken en zich verantwoordelijk voelen voor het bereiken van resultaten
- Wij zijn een transparante organisatie die zich kenmerkt door professionaliteit, verantwoordelijkheid, respect en het continu streven naar verbeteringen
- Wij voldoen 24/7 aan de maatschappelijke vereisten van beschikbaarheid en spreiding
- Wij verantwoorden ons aan de samenleving op alle aspecten van onze bedrijfsvoering
- Wij werken samen met onze ketenpartners om de (acute) zorg voor de patiënt te optimaliseren
Bestuur en toezicht
Ambulance Amsterdam wordt bestuurd door onze directeur, Marleen van de Kerkhof. Zij wordt ondersteund door het Management Team en de Raad van Commissarissen. Onze organisatie heeft ook een actieve Ondernemingsraad en een Cliëntenraad.
Raad van Commissarissen:
- Jan de Wolde, voorzitter
- Rob Beuse
- Wendy de Jong
- Jan Woldman
Jaarverslagen
Alle collega’s van Ambulance Amsterdam hebben zich in 2023 weer met hoofd én hart ingezet voor de ambulancezorg in de regio’s Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Onze mijlpalen en prestaties uit 2023 hebben we samengevat in een infographic.
Bekijk alle jaarverslagenKwaliteit
Ambulance Amsterdam heeft een HKZ kwaliteitskeurmerk en het certificaat NEN 7510. Dit betekent dat wij blijven signaleren, controleren en verbeteren om zo de kwaliteit van de zorg en onze systemen optimaal te houden. Daarnaast beschikken wij over het Keurmerk Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.
Samenwerkingen
Ambulance Amsterdam werkt dagelijks samen met ketenpartners voor goede patiëntenzorg. Denk hierbij aan de politie, brandweer, zorginstellingen, GGD GHOR en de veiligheidsregio. Ook op het gebied van training en innovatie werken we regelmatig samen.