Na een zorgvuldige procedure is Marleen van de Kerkhof per 1 maart 2023 benoemd als nieuwe directeur-bestuurder van Ambulance Amsterdam. Zij volgt Frans Sier op die eind februari met pensioen gaat.

Van de Kerkhof heeft een achtergrond in het wetenschappelijk onderzoek en heeft daarna 12 jaar bij het Havenbedrijf Amsterdam gewerkt. Eerst als manager Marketing en daarna als (Rijks)havenmeester. De laatste 3,5 jaar werkte Van de Kerkhof bij de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland als plaatsvervangend commandant Brandweer en was ze bestuurslid van de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam.

“Ik ben verheugd dat ik het vertrouwen krijg van Ambulance Amsterdam. Ik heb in de sollicitatiegesprekken alleen maar bevlogen en betrokken mensen gesproken die trots zijn op hun betekenisvolle werk. Ik voel mij thuis in het Amsterdamse en zie enorm uit naar de samenwerking met mijn nieuwe collega’s en alle ketenpartners”, zegt Van de Kerkhof.

Margreeth Vroom, voorzitter raad van commissarissen: “Wij zijn blij met de benoeming van Marleen en wensen haar veel succes in haar nieuwe functie. Daarnaast is de raad van commissarissen Frans Sier dankbaar voor zijn grote inzet voor Ambulance Amsterdam en voor de belangrijke ontwikkelingen die onder zijn leiding binnen de organisatie hebben plaatsgevonden.”

Marleen van de Kerkhof

Meer nieuws