Ambulancezorg en het coronavirus

18 september 2020

In onze verzorgingsgebieden gelden de volgende richtlijnen ten aanzien van het coronavirus (COVID-19).

Informeer de meldkamer
112 bel je wanneer iemand in direct levensgevaar is. Heb je het vermoeden dat de persoon voor wie je 112 belt het coronavirus heeft? Geef dit dan door aan de verpleegkundige op de meldkamer. Op deze manier kunnen wij maatregelen treffen om de patiënt op een veilige manier zorg te verlenen en naar het ziekenhuis te brengen.

Geen familie mee in de ambulance
Het aantal coronabesmettingen is in onze regio’s dusdanig toegenomen dat we momenteel geen familielid/begeleider meer meenemen in de ambulance. Wij vragen hiervoor uw begrip. 

Reiniging ambulance
Na elke corona (verdachte) rit maken we de ambulance grondig schoon. De persoonlijke beschermingsmiddelen van de bemanning worden afgevoerd. 

Reanimatie
Ook elke reanimatie wordt momenteel weer als COVID-19 verdacht bestempeld. Bij een reanimatie moeten we dicht bij de patiënt komen. Uit voorzorg en voor ieders veiligheid draagt het ambulanceteam persoonlijke beschermingsmiddelen.

Heb je vragen over het coronavirus?
Ga dan naar de website van de Rijksoverheid, het RIVM of bel het publieksinformatienummer 0800-1351. Voor een coronatest maak je een afspraak via 0800-1202 of coronatest.nl