Ambulancezorg aan verwarde personen verbeterd

16 september 2019

De capaciteit van zorg voor aan personen met verward gedrag in ons verzorgingsgebied is in het afgelopen jaar enorm uitgebreid. In plaats van de inzet van psycholances besloot Ambulance Amsterdam eind 2018 alle verpleegkundigen en chauffeurs op de Medium Care-ambulances een module psychiatrie te laten volgen om naast somatische zorg ook mensen met verward gedrag te kunnen helpen. De verpleegkundigen en chauffeurs van de spoedambulances hebben psychiatrie in de basisopleiding gekregen en hebben een verdiepingscursus Acute Psychiatrie gehad. Daardoor is de bemanning van alle ambulances in de hoofdstad 24 uur per dag bevoegd en bekwaam om verwarde personen en psychiatrische patiënten adequate ambulancezorg te verlenen.

Het platform voor onderzoeksjournalistiek De Monitor heeft hier een artikel over gepubliceerd. Bekijk het artikel: https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/te-veel-verwarde-mensen-voor-twee-psycholances-in-amsterdam

Voorheen werd de zorg aan verwarde personen verleend door twee speciaal toegeruste ‘psycholances’. Maar die twee voertuigen en hun bemanningen hadden samen te weinig capaciteit om aan alle zorgvragen in het hele werkgebied van Ambulance Amsterdam tegemoet te komen. Daarom is besloten om alle ambulanceteams en met name de Medium Care extra te scholen voor deze taak.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Astrid Brugman (Hoofd operatie/plv Directeur Ambulance Amsterdam) 020-5709500, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.