Pride 2018

3 augustus 2018

Anno 2018 zou diversiteit en acceptatie van elkaar toch heel gewoon moeten zijn. We zijn niet allemaal hetzelfde; mensen zijn divers, verschillen in sexe, lichaamskleur, afkomst, religie, overtuigingen, gedrag enzovoort. Maar er zijn ook mensen die anderen die anders zijn, anders eruit zien of zich anders gedragen, anders geloven of een andere seksuele voorkeur hebben juist in een keurslijf willen persen of erger nog, in elkaar timmeren.

pride 2018 1

Helaas kunnen ook in Nederland LHBT-ers (lesbische, homoseksuele , biseksuele en transgender)personen hier over mee praten.

Verbale en fysieke intimidatie en mishandeling gebeurt nog steeds, eigenlijk  nog vaker dan een aantal jaren geleden.
 

Blijven opkomen voor LHBT mensen & rechten is nog steeds keihard nodig,  achterover leunen en denken dat het hier in Nederland toch tolerant is en goed geregeld is, dat is gevaarlijk zo blijkt regelmatig.

In de UK is het bestaan van een LHBT Netwerk bij iedere regionale ambulancedienst al een aantal jaren gemeengoed.

Afgelopen jaar is er binnen de organisatie van de Gay Pride boot van AA het initiatief genomen om een LHBT Netwerk te starten binnen Ambulance Amsterdam.

Zie ons maar als het roze in ambulancegeel, een netwerk voor en door LHBT medewerkers & supporters van Ambulance Amsterdam.
 
pride 2018

Naast deelname met de AA pride boat aan Canal Pride, neemt het netwerk ook deel aan de 4 mei herdenking bij het homomonument waar ieder jaar een afvaardiging van AA personeel meeloopt met de officiële stoet van geüniformeerde hulpverleners en een krans legt bij het homomonument.

De komende tijd zullen we meer van ons laten zien en horen. We staan open voor vragen en opmerkingen en dragen graag de boodschap uit dat iedereen mag leven en werken zoals hij/zij wil, ook binnen Ambulance Amsterdam.

We wensen iedereen een fijne Pride!  LHBT Netwerk AA

Meer lezen?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Pride_Amsterdam

https://pride.amsterdam/stichting-amsterdam-gay-pride/