Ambulancechauffeur handelde uit noodweer

26 juni 2014

Vandaag diende bij de Rechtbank in Amsterdam een agressiezaak uit 2012, waarbij een van onze ambulancechauffeurs zijn handelen voor de rechter moest verantwoorden. Tegen hem was aangifte gedaan vanwege vermeende mishandeling. Aangiftes van hemzelf en van Ambulance Amsterdam vanwege 'hinder bij hulpverlening' werden eerder geseponeerd. Gelet op de omstandigheden en feiten vindt Ambulance Amsterdam dit 'de wereld op zijn kop' met een gevoel van onrechtvaardigheid en onveiligheid dat overblijft. Het verweer is dat onze ambulancechauffeur uit noodweer handelde. De bij de zitting aanwezige directie van Ambulance Amsterdam staat dan ook volledig achter de ambulancechauffeur en steunt hem waar mogelijk.

De rechtszaak trok ook de nodige media-aandacht. Naar verwachting zal het NOS Journaal en RTL4 EditieNL (18.15 uur) hier vandaag aandacht aan schenken; ook de Volkskrant en Telegraaf willen vrijdag berichten.

De eis is 20 uur voorwaardelijke taakstraaf; vrijspraak is gevraagd. Over twee weken, op donderdag 10 juli 2014, wordt de uitspraak verwacht.

Zie ook: http://www.nu.nl/binnenland/2882621/ambulancepersoneel-belaagd-in-noordwijk-en-amsterdam.html

Zie ook artikel Telegraaf 27-6-2014

Zie ook uitzending gemist: NOS journaal 8 uur - 26 juni 2014: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1428519