‘De mensen van de ambulance’ in de hoofdrol

3 maart 2014

Onze sectororganisatie Ambulancezorg Nederland heeft recent vier korte filmpjes ontwikkeld waarin acht enthousiaste ambulanceprofessionals vertellen over het eigen werk. De films geven een realistisch beeld van het werk op de (zorg)ambulance en de meldkamer ambulancezorg (MKA). Aan het woord zijn ambulanceverpleegkundigen, ambulancechauffeurs, zorgambulancebegeleiders en verpleegkundig centralisten op de meldkamer ambulancezorg.

Ambulancezorg is een onmisbare schakel in de zorgketen. Ambulanceprofessionals verlenen patiënten die al dan niet in levensgevaar zijn, hoogwaardige zorg. Zorg die levens kan redden. Een ambulance-eenheid bestaat uit een ambulanceverpleegkundige en een ambulancechauffeur. Vanuit de meldkamer geeft de centralist ambulancezorg hen aanwijzingen over de locatie en vertelt hen over de situatie van de patiënt. In het vak van de zorgambulancebegeleider staat het vervoerscomfort, de veiligheid en algehele begeleiding van patiënten en familie centraal. Zorgambulancebegeleiders worden ingezet op ritten met patiënten die geen acute medische en/of verpleegkundige behandeling of toezicht nodig hebben.

Meer informatie over deze functies binnen de ambulancezorg? Kijk onder Medewerkers en scholing of op www.werkenindeambulancezorg.nl

 

.