Ambulancezorg

Medische zorg en vervoer, dat is waar het bij ambulancezorg om draait.
Ambulance Amsterdam biedt zowel spoedeisende ambulancezorg, planbare ambulancezorg als specialistische ambulancezorg. Een aantal van onze medewerkers werkt daarnaast op vrijwillige basis mee aan de WensenAmbulance.

Spoedeisende hulp

Bij spoedeisende hulp gaat het bijvoorbeeld om een verkeersongeval, acute hartklachten, pijn op de borst, ademnood, bewusteloosheid of verdrinking. De ambulancezorg moet dan zo snel mogelijk ter plaatse zijn om zorg te verlenen en indien nodig de patiënt te vervoeren. De ambulance rijdt dan meestal met zwaailicht en sirene.

Planbare ambulancezorg

Planbare ambulancezorg of besteld vervoer richt zich op mensen die niet in direct levensgevaar verkeren, maar wel medisch vervoerd moeten worden. Bijvoorbeeld mensen die naar een ander ziekenhuis moeten worden vervoerd voor onderzoek of behandeling, of die naar huis mogen maar liggend vervoerd moeten worden.

Specialistische zorg

Ambulance Amsterdam biedt met haar Specialtyteam specialistische zorg onder meer tijdens het vervoer van een patiënt in de Mobile Intensive Care (MICU). Deze zorg wordt geboden door een MICU-team bestaande uit een MICU-intensivist (arts werkend op de IC), een MICU-verpleegkundige en een MICU-ambulancechauffeur. Voor informatie over wat het Specialtyteam nog meer doet, klik hier.

Deze video wordt getoond met toestemming van de patiënt.