Materieel

Ambulance Amsterdam heeft verschillende types ambulances:

ALS-ambulances

 DSC9393

Een Advanced Life Support (ALS)-ambulance is een standaard ambulance, inzetbaar voor alle typen spoedeisende ambulancezorg. Deze ambulance is tevens geschikt voor het uitvoeren van 'besteld vervoer' waarbij een patiënt op medische indicatie, op een gepland tijdstip, liggend vervoerd dient te worden.

Zorgambulances/Medium Care-ambulances

 DSC9375
 

De Zorgambulance wordt ingezet bij laag-complex vervoer. Dit is gepland vervoer van patiënten die op dat moment geen acute medische zorg nodig hebben. De Medium Care-ambulance is inzetbaar op planbaar vervoer met gespecialiseerde bewaking en in Amsterdam ook voor (acute) psychiatrie.

Rapid Responders

 DSC9411 

Een Rapid Responder is een ambulancevoertuig waarmee een ambulanceverpleegkundige, solo en zo nodig met spoed, naar een patiënt kan om ambulancezorg te verlenen. Een Rapid Responder vervoert geen patiënten.

MICU's

 DSC9360 

Een MICU is een Mobile Intensive Care Unit. Dat wil zeggen een voertuig speciaal aangepast en ingericht voor het overplaatsen van stabiele IC-patiënten.

SORT- en HART-voertuigen

 DSC9403 

Het SORT (Special Operations Respons Team) en HART (Hazard Area Response Team) hebben speciale voertuigen ter beschikking om 24 uur per dag inzetbaar te zijn. Het SORT-team wordt ingezet bij grootschalige incidenten en evenementen. Het HART-team richt zich vooral op situaties waar slachtoffers chemisch of biologisch verontreinigd zijn en moeten worden ontsmet.

Medische apparatuur

 DSC9576 

Onze ambulances zijn uitgerust met de modernste apparatuur. Hierdoor kunnen wij naast reguliere (spoedeisende) zorg ook gespecialiseerde zorg bieden aan mensen die vervoerd moeten worden. Bijvoorbeeld (couveuse) kinderen en intensive care patiënten.