Dit is Dick: ambulancechauffeur bij Ambulance Amsterdam

De 35-jarige Amsterdammer manoeuvreert tijdens zijn werk de ambulance veilig door de drukke straten van Amsterdam. Hij ondersteunt de ambulanceverpleegkundige bij de medische zorg voor de patiënt en helpt waar nodig.

Hiervoor had Dick een hele andere baan
Hij werkte in de sales en zijn werk draaide om targets halen, iets wat hem uiteindelijk geen voldoening gaf. Hij wilde mensen helpen en zocht een baan met veel variatie. Na alle opties af te wegen is Dick bij Ambulance Amsterdam terechtgekomen. Met zijn eerdere ervaring als chauffeur én een groot rijbewijs op zak, kon hij snel bij ons aan de slag.

Als ambulancemedewerker weet je nooit wat de dag je gaat brengen
En juist dat vindt Dick mooi aan het werk. Je moet vindingrijk zijn, scherp blijven en inspelen op de situatie. De hele dag staat in het teken van bezig zijn met mensen helpen en dat geeft hem iedere dag weer weel voldoening.  

De samenwerking tussen verpleegkundige en chauffeur is bijzonder
“Je denkt met elkaar mee en maakt elkaar sterker in je functie. We hebben allebei een eigen doel en een eigen takenpakket, maar werken uiteindelijk samen naar hetzelfde doel. En juist omdat je allebei de situatie op een andere manier bekijkt, vullen we elkaar heel mooi aan.”

Als onderdeel van een ambulanceteam maak je elkaar sterker en werk je samen naar hetzelfde doel.

Dick Heijdenrijk

Werken vanuit een ambulancepost
“Wat veel mensen niet zien als ze een ambulance zien rijden is het feit dat je op een ambulancepost werkt waar je vaak tussen de ritten door naartoe terug gaat. Die post is als een warm bad, waarbij je altijd bij je collega’s terecht kunt om de dag door te nemen tussen de meldingen door. We organiseren veel activiteiten, ook buiten werktijd om, zodat je echt een band kunt opbouwen met je collega’s. Daarnaast word je goed begeleid in je werk door de teammanager.”

Dit kan ik nog jaren doen
“Ik heb veel verschillende banen gehad maar had altijd het gevoel dat ik iets miste in mijn werk. Nu heb ik het idee dat ik écht goed op mijn plek zit, dus ik ga hier voorlopig niet meer weg!”

Wil jij meer weten over werken bij Ambulance Amsterdam?